Forberedelse til en mandag morgen udover det sædvanlige

Mandag morgen er sjældent forbundet med vanvittigt meget ro herhjemme. Ikke fordi jeg nødvendigvis stresser rundt, men fordi der – efter to dages langsommelighed – pludselig er en forventning om, at man når ud af døren på et nogenlunde tidspunkt. Hvis man tilmed er som jeg, og gerne har arbejdet i hovedet en del mere end 37 timer om ugen, jamen så begynder tankerne om hvordan dagen skal tilbringes, allerede under bruseren.

I dag gør jeg et forsøg på, at imorgen tidlig skal være bedre. Den skal være forbundet med mere ro og weekendstemning, så jeg først opdager at weekenden er slut, idet jeg kører ind på parkeringspladsen ved kontoret. Hovedingrediensen i min plan? Chokoladeboller med kanel.

IMG_1715

IMG_1719Opskriften er tyvstjålet herfra http://www.valdemarsro.dk/chokoladeboller-med-kanel/ dog med et par ændringer (er ikke god til at følge en opskrift 100%). Har tilføjet 1-2 tsk rørsukker for lidt ekstra sødme, og halveret gærmængden, da jeg forsøger mig med at hæve natten over på køl. Dejen blev bare lige rørt et par minutter og så ellers ind i køleskabet med film over. Satser på at bollerne kan komme på plade imorgen ved 6.30 tiden når jeg står op, og så være ude af ovnen omkring 7.30. Tids nok til at jeg når i bad og får strukket de ømme ben i en enkelt solhilsen, hvorefter jeg kan akkompagnere min jordbær-blåbær smoothie med en nybagt bolle og en kop the – glæder mig allerede!

Det gik lige op for mig hvor irriterende og  overskudsagtigt ovenstående kan lyde, hvis man er sådan en der ikke får øjne før man har drukket sine 2 kopper kaffe ved skrivebordet. Heldigvis er jeg meget a-menneske, så trives bedst med at lave ting om morgenen – der er dog risiko for at jeg vågner 6.20 med grus i øjnene og hellere vil vende mig om på den anden side. Afhængig af om jeg er blevet sparket i blæren 100 gange natten over eller ej. We’ll see… 🙂 Har erkendt, at når den lille i maven først er født, så går der nok nogle måneder (år?) inden jeg får mulighed for at have rolige morgener helt på  mine præmisser, så nu er det om at udnytte det inden da. Og December-morgener indbyder altid til lidt ekstra hygge i min verden.

Håber du får en god start på den nye uge. Jeg vil satse på at bollerne lever op til min forventning og skaber jule-hygge-afslappet-stemning fra morgenstunden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s