Jord under neglene (og aftensmad fra haven)

Er du så heldig at have en have? Eller i det mindste et par altankasser der kan plantes, rodes I og hygges om? Hvis ikke, så er dette en opfordring til at anskaffe noget jord, hvis du bare har en snert af idé om at det kunne være sjovt at prøve det der såning, dyrkning og høstning. En ting er glæden ved at spise grøntsager, frugt og bær fra haven – der i sig selv er belønning nok for de mange aftener brugt med planteske og lugejern – men den afslappende effekt det har at nusse rundt i jorden er mere værd end hundrede timer hos stress coachen for mig. 

Vi har efterhånden anlagt 15-20 kvm køkkenhave (eller mere, er ikke så god til at estimere størrelser) henover de seneste to år, og må erkende at jeg langtfra har nok plads til alt det jeg gerne vil dyrke! Og vores to æbletræer giver heller ikke nok, så til efteråret skal der tænkes større, købes ind, byttes planter og anlægges endnu mere dejlig spiselige have på vores matrikel. 

Lige nu nyder vi squash, gulerødder, kartofler, bittesmå porrer, de sidste bønner og den sidste salat, mens vi venter på frilandstomaterne, grønkål og hokkaido-græskar. Hvilken overflod!

01a8e376c98ba41faa1d390623b4d7dfdeeb0ce2c6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s